Stil spørgsmål til Lotte!

Her kan du stille spørgsmål til Lotte om åndedrættet. Du er meget velkommen til at benytte dig af det. ALLE vil kunne se dit spørgsmål og dermed Lottes svar, så ALLE kan lære noget.

Sådan gør du:

Du skal bare lave en kommentar nederst på siden her i KOMMENTARFELTET.

Hvis du hakker af i feltet “Få besked pr. e-mail når der kommer et svar“, vil du få besked, så snart jeg har svaret :)

Vær opmærksom på, at det du skriver, kan andre også læse. Dette har jeg valgt at gøre, således ALLE kan have gavn af de gode spørgsmål og svar :)

Her kan du få en GRATIS øvelse fra programmet Liv i dit åndedræt.

Og her kan du læse om hele programmet “Liv i dit åndedræt”. 

“Liv i dit åndedræt” kan købes som download ved klikke her

VELKOMMEN OG SPØRG LØS :)

Kommentarer

 • Grete Møller Andersen

  Hej Lotte

  Jeg har de sidste år haft tilbagevendende problemer med
  vejrtrækning her i starten af efteråret – hvor jeg får åndenød.
  Derfor købte jeg
  “Liv i dit åndedræt” Og jeg er meget glad for øvelserne ;)
  Har dog kun prøvet dem 2 gange. Men uh hvor kroppen gav efter og blev tung.
  Jeg er dog lidt forvirret
  Jeg har læst en del om Buteyko -metoden,
  som du også kort omtaler i din bog ÅNDEDRÆTTET.
  Jeg har netop læst i bogen: Stop Snorken søvnapnø og søvnløshed.
  Som lover godt åndedræt ved blandt andet at trække vejret med næsen og at holde vejret, det sidste er lidt svært når man føler man har åndenød…jeg har dog forsøgt i løbet af i dag og kan efterhånden slappe mere af i den tilstand.

  Der hvor jeg bliver forvirret er at i den bog skal man gå efter så lidt ind og udånding som muligt og ikke dybe vejrtrækninger.
  Hvad tænker du om det?
  Og kan du sige noget om luft sult…?
  Har du prøvet det program de anbefaler?
  Underviser du i det og eller har tænk dig at lave en undervisnings video?

  Tak for dit gode arbejde!!!

  KH Grete

  • Kære Grete
   Først TAK for dine super gode spørgsmål, og dejligt at se, du sætter dig ind i det forskellige, og prøver det af på din krop :)
   Bliv endelig ved at lave “Liv i dit åndedræt”, da det kommer til at gøre en masse godt for dig og dit åndedræt.

   Jeg er ikke Buteyko uddannet eller Buteyko ekspert, men har studeret deres måde at arbejde på meget gennem årene. Først og fremmest skal du læse her i denne samling af indlæg, der er Buteyko relevante. Og dette indlæg henviser dig videre til en dansker, der ved super meget om Buteyko.

   Jeg kan godt forstå, at du bliver forvirret ift metodens råd om så lidt ind og undånding som muligt. Det er en anden måde at arbejde med åndedrættet på, og det kan noget helt specifikt. Måske har du læst om den vigtige balance imellem ilt og kuldioxid, som Buteyko metoden virkelig ved en masse om. Deres øvelser er målrettet at arbejde specifikt med denne balance. I min praksis kan kun ganske få anvende en enkelt teknik, og så er de hjulpet. De fleste har brug for at få arbejdet grundigt og bredt ned i kroppen. Der er flere aspekter af kroppen, der skal arbejdes med, når åndedrættet igen skal finde sin automatiske vej og tilbage til det gode design. Derfor vil du opleve, at jeg anvender en del forskellige måder at forbedre åndedrættet på. Herunder absolut også med fokus på balancen imellem ilt og kuldioxid. Håber dette svar giver mening… Jeg kommer iøvrigt ikke til at lave videoer om Buteyko, da det ikke er mig, som ved mest om det :)

   Ift luft og sult, så skal du stille mig et mere specifikt spørgsmål… hvad vil du vide?

 • Jeg har meget længe, i perioder, døjet med at have en “irriterende” / anstrengt vejrtrækning. Det generer mig både i hvile, men specielt også når jeg løber. Når jeg trækker vejret, trækker jeg skuldrene op og andre gange har jeg lyst til at gabe, for at føle jeg får luft nok. Jeg kan ikke rigtig overskue, hvordan jeg bedst kan blive hjulpet hos jer? Har i en ide?

  • Hej Vivi
   Det er SÅ godt du reagerer på dine udfordringer relateret til dit åndedræt.
   Som du beskriver det, skal du virkelig have hjælp til at få hul igennem, til hvad du kan gøre for at hjælpe dig selv ud af denne tilstand.
   Jeg kunne sagtens henvise dig til en masse øvelser, men mit seriøse svar vil være, at du har meget behov for en, der kan vejlede dig i præcis din krop, og hvad der sker lige i præcis ved dig.
   Jeg ved ikke, hvor I landet du bor? Men på dette kort, kan du måske finde en terapeut i nærheden af dig…
   Du er meget velkommen hos mig, men jeg holder til i Herlev. Læs mere her…
   Hvad tænker du om det?

 • Grete Møller Andersen

  Tusind tak for svar.
  Jeg læser og bliver klogere og er ved godt mod.
  Især efter at jeg kan mærke forbedring efter 4 dage med øvelserne med at ligge på boldene. Virkelig virksomt. Jeg har altid været glad for at bruge bolde …men at gå igennem alle de steder du her peger på så sker der noget.
  Jeg har også meget glæde af at huske at lukke munden og trække vejret med næsen så meget som muligt.
  Prøvede også at sove med tape …det kunne godt gå hen at blive en god vane ;)
  Tak igen
  KH Grete

 • Kære Lotte
  Jeg har deltaget på begge åndedrætskurser i foråret. Jeg har nu en KOL patient som jeg underviser i åndedræt og samtidig sætter lidt Pilates øvelser på.
  Jeg underviser hende et par gange gratis, da det er nyt for mig. Derfor vil jeg høre om der er noget jeg skal være opmærksom på, og der er nogle øvelser du tænker de vil være mega gode.
  Hun har 4 dicsc i ryggen. I lænden. Hendes højre skulder hænger 5 sm lavere end venstre. Jeg kan mærke at bevægeligheden om de højre ribben ikke rigtig er der, hvor i højre side kan jeg mærke lidt bevægelighed.
  Kan du hjælpe mig?

  • Hej Heidi
   først kan du måske finde noget inspiration her i kategorien
   Og i disse videoer!
   derfra vil jeg sige at du ganske enkelt skal benytte de teknikker, som du lærte på kurset, målrettet og tilpasset din klients muligheder.
   Som KOL patient kan der være en del begrænsninger, som dkal tage hensyn til. Men deter MEGET individuelt, o´g jeg kan ikke guide så specifikt herfra desværre.
   Du skal gå efter at gøre hende mindre “rusten”, arbejde med udåndinger og mekanikken omkring disse, øve at lukke munden og ånde gennem næsen, og herigennem få lidt mere dybde i åndedrættet.
   Håber dette vsar kan bruges til noget :)

 • Hej. Jeg har i 7 år haft udfordringer på min søvn, i perioder voldsomme forstyrrelser. Det er heldigvis blevet bedre, men ikke godt nok. Ville daglige øvelser kunne dæmpe det sympatiske nervesystem? Mvh Lene

  • Kære Lene – TAK TAK TAK fordi du skriver her! Mit svar på dit spørgsmål er meget enkelt; ET STORT JA! :) Åndedrætsøvelser regulerer med det samme det autonome nervesystem. Sympatikus (kæmp-eller-flygt) dæmpes, og sympatikus (ro-systemet) “aktiveres”. Du skal bare gå igang, jeg hjælper dig gerne med at finde ud af, hvor du starter… Og du er meget velkommen til en personlig session, hvor du kan blive guidet helt specifikt til dig. Det er klart det bedste, men det virker altid at trække vejret bedre 💜 Jeg holde til i Herlev i København, læs mere her

 • Hej
  Jeg har i årevis haft svær med meget slim og er ofte hos lægen som sidst sagde der var intet galt,har ikke ondt men ret irriteret og når jeg går tur får jeg lidt åndenød,laver yoga og øvelser udfra den dejlige bog Åndedrættet sund ryg hele livet og udfører meditation efter yoga,er en moden model på 80 år og alt er sundt hos mig,men hele min barndom var vores lejligheder fyldt med fugt der drev af væggene,måske derfor og fået 5 børn,nogen dage god energi men andre mega træt,brug nu ikke den med alder køber den ikke men selvfølgelig er der måske noget med fugt,samt fik en diskopolaps i 2016 jeg trænede mig ud af med fornøjelig hilsen Irma Henriksen som også er vegetar

  • Kære Irma – Tak for din skønne besked her :) Det lyder umiddelbart som om, du gør en del, som er rigtig godt for dig og dit åndedræt. Det jeg ikke kan læse/se her i en besked er din krop… Du kan sagtens have nogle muligheder i din krop, som du endnu ikke harfindet vej til. Forstået sådan at det kræver et nært blik på dig. Altså jeg vil skulle se dig, for at kunne guide dig mere præcist. der kan være forskellige muligheder og veje til, at du kan få optimeret dit åndedræt. Jeg kunne godttænke mig, at du gik igang med dette program! Her vil du helt sikkert kunne flytte dig, og så kan du skrive mig igen – er det en plan? :)

 • Hej Lotte.
  Jeg laver pilates mm efter dine DVDer og har gjort det en del år.
  De senere år har du præciseret at man ikke skal spænde bækkenbunden og suge maven ind.
  Instruktøren i reformer siger at jeg skal spænde diafragmamusklen.
  Yogalæreren siger at det optimale under yogaøvelser er at spænde bækkenbunden på udånding og slappe af på indånding.
  Jeg er 67 år og har født fem gange, så jeg er meget opmærksom på at passe på min bækkenbund, men synes at det er lidt svært at finde rundt i.
  Når jeg f.eks laver konditions og styrketræning med din Kom i Form-DVD, skal jeg så heller ikke spænde i bækkenbunden, eller er det kun ved pilates?
  Tak for al din gode inspiration!
  Susanne.

  • Kære Susanne
   Tak for dine gode spørgsmål, som e et klassisk eksempel på mange forvirrende instruktioner derude, desværre.
   Jeg forstår ikke lige, at du af din reformer underviser får besked på at spænde diaphragma? Der er vist noget, som instruktøren har fået galt i halsen…
   Yogalæreren vælger at lave en regel for åndedræt og bækkenbund. Dette er jeg IKKE enig i, af MANGE årsager… Det er ikke decideret forkert, hvad hun siger. Men det er aldrig nogen god ide at lave sådan en konsekvent regel.
   Kan godt forstå, at det er svært at finde rundt i… Men det aller vigtigste er at ide, at kroppen fungerer automatisk! Og hvis du bevæger dig godt og trækker vejret fornuftigt, så gør kroppen = musklerne det vi skal, hverken mere eller mindre end hvad der er brug for, og på de rette tiudspunkter. Det er en undervurdering af kroppen, at man skal bede den spænde på bestemte tidspunkter med en bevidst instruktion. Faktisk forstyrrer dette, og du får ikke det ud af din træning, som du regner med… faktisk laver det en del koks :(
   For at slå det fast, så spænder din bækkenbund OG andre muskler så snart der er brug for det. Jeg siger ikke, at du msuklerne ikke må bruges. Nej, du skal bare ikke lave alle disse bevidste instruktioner til dem. Bevæg dig godt og træk vejret :)

 • Hej Lotte!
  Jeg har igennem de sidste 36 år lidt af tilbagevendende bronkitis hver vinter.
  For 1½ år siden opdagede jeg din hjemmeside om åndedrættet. Efter at have prøvet den gratis lydfil, hvor du gennemgår åndedrættet, har jeg lige siden lavet åndedrætsøvelser hver dag.
  For det første giver det en fantastisk ro i kroppen.
  For det andet har jeg ikke haft bronkitis siden.
  Kan åndedrætsøvelser styrke lungerne så meget, at jeg bliver fri for bronkitis?

  Venlig hilsen
  Michala Sarup

  • Hej Michala
   MANGE TAK for at lave denne kommentar :) Det glæder mig så enormt meget, at læse hvordan du har stor effekt at arbejdet med åndedrættet. Og så oven i købet på egen hånd, godt gået!
   Du kan i høj grad forbedre dit åndedræt og derigennem dine lunger, så du fukntionelt vil opleve en så stor forbedring. Det er ikke kommet ud af det blå :) TILLYKKE!

 • Kære Lotte. Min partner har ofte hovedpine, og vil helst undgå at tage smertestillende. Jeg har læst bogen Åndedrættet – Stress, søvn og slank” og brugt flere af øvelser dagligt, 5-10 minutter. Er der nogen bestemte øvelser du kan anbefale i forhold til hovedpine? Mvh Lene

  • Hej Lene. Det er ret vigtigt at få set på, om din partner har en række ubalancer i kroppen, og relateret til åndedrættet, som specifikt skal addresseres. derfor kan det være svært at anvise øvelser, der hjælper lige præcis ham. Der kan være en række grunde til hovedpinen, men det er absolut at prøve at gå åndedrættets vej! Jeg vil anbefale, at han i første omgang benytter dette program i en periode, Liv i dit åndedræt, og ser hvordan han reagerer på det. Kan du mon få ham igang med det?

 • Tak for svar Lotte. Jeg tvivler på jeg kan få min kæreste med på at købe bolde og arbejde med dem, nok mere enkelte øvelser der kan udføres stående, siddende, liggende uden brug af redskaber. Mvh Lene

  • Hej Lene, det forstår jeg… dog tror jeg ikke på, at du får ham til noget, med mindre han selv er med på at sætte sig lidt ind i åndedrættets enorme betydning, og hvordan det egentlig fungerer i vores kroppe og ikke mindst han egen :) Måske du skulle starte med at lade ham prøve lydfilen fra nyhedsbrevstilmeldingen? Den har motiveret mange… OG lad ham starte med disse øvelser her :)

 • Birgit Jeppesen

  Har problemer med åndedrættet, trækker vejret øverst i brystkassen/skuldrene løfter sig! Jeg vil rigtig gerne lære at gøre det rigtigt. Bor i Midtjylland, -kender du fysioterapi som arb. bevidst med åndedræt her?
  Kan jeg selv vha. din “Liv i åndedrættet” + bolde træne mit åndedræt?
  2 gange daglig får jeg DuoRespSpiromax.

  • Hej Birgit, Se lige på dette kort, om ikke der er noget i nærheden af dig? Og ift om du selv kan træne dit åndedræt, så er svaret ja. Men at du naturligvis vil få MEGET mere ud af at supplere det med noget personligt også. Uanset SKAL du selv træne dit åndedræt, for det kommer du ikke udenom :) Det er en god i de at bruge Liv i dit åndedræt. Og vil du gøre det bedste derhjemme, så skal du supplere med programmet Sund ryg med idt åndedræt (denne fås også som download). Dejligt du har lyst at gå igang :)

 • Kære Lotte
  Har du en ide til hvordan en 75 årig mand med udbrændt bechterew , absolut obhørt bevægelse i brystkassen, kan træne sin åndedrætsfunktion? Indtil nu er han blevet vejledt til at blive forpustet på en siddecykel så han let tilbagelænet giver plads til bevægelse i maven når han bliver forpustet. VH Ludwiga

  • Kære Ludwiga
   Mange TAK for dit gode spørgsmål!
   Jeg anbefaler, at han bruger programmet Liv i dit åndedræt, som arbejder med brystkassen og strukturerne/områderne omkring. Programmet er super godt for ham, også selvom han har ophørt bevægelse i brystkassen. Derudover anbefaler jeg MEGET, at han får en time eller to med mig eller en anden, der kan vejlede mere konkret i, hvordan han får bedre hukl igennem til sit åndedræt. På dette kort, kan du finde forskellige rundt om i landet. Håber dette er en hjælp :)

 • Hej Lotte
  Jeg havde i maj 2018 lungebetændelse 2 gange og vand ved højre lunge. Jeg var indlagt i 14 dage.
  jeg har forhøjet diafragma i højre side.
  Er det noget jeg kan afhjælpe igennem vejtrækningsøvelser?
  Jeg går til pilates og gymnastik.
  Mvh Lene

  • Hej Lene, Ved du om di Diaphragma position er forandret efter lungebetændelsenre, eller altid har været det? Jeg er ret sikker på, at du kan afhjælpe din problematik med de rette øvelser. Men det er ikke nok at gå til Pilates og gymnstik. Du vil skulle have individuel vejledning. du er velkommen hos mig, men jeg aner ikke hvor du bor i landet? Måske kan du finde en på kortet her?

 • Hej Lotte,
  Jeg har et spørgsmål både fra min mand, mig selv og en veninde, ang. spændinger i nakken når man vågner. Og sommetider spændingshovedpine, sikkert af samme årsag. Det kommer både når vi har trænet dagen før, men også dage efter, så der er ikke rigtig et fast mønster. Spørgsmålet er nok, om vi træner nakken nok (er den stærk nok)? Får vi afspændt den nok? Strækker vi evt. nakken for meget ud i forhold til at styrke den, så der opstår en ubalance i forhold til hals- og nakkemusklerne? Jeg håber virkelig at du kan hjælpe os!
  På forhånd tak 🙏🏻
  Mvh.
  Christina Suadicani

  • Hej Christina
   Jeg vil gerne svare, da jeg er er helt overbevist om, at I kunne trække vejret bedre både dag og nat. Hvad du beskriver er et klassik problem relateret til åndedrættet… Det handler ret sikkert ikke om at nakken som sådan er for svag og skal styrkestrænes. Den er muligvis svag og stiv i både led, muskle rog bindevæv, men vejen frem er ikke traditionel styrke og stræk for nakken. Dit åndedræt påvirker i virkelig høj grad din nakkes funktion. Jeg vil kraftigt anbefale dig at prøve dette program af i en periode. Håber mit svar giver en smule hjælp :)

 • Sussie Jensen

  Kære Lotte, jeg er yogalærer og meget optaget af åndedrættet, som jeg prøver at gå til så udogmatisk og undersøgende som muligt, ved hjælp af al mulig viden. Herunder dine bøger som jeg har meget glæde af. Nu et spørgsmål om “det med tungen”: jeg forstår at tungens optimale “civile” position ved næseåndedræt er i ganen (har set en del om det på youtube, meget interessant). Hvad siger du så til den almindelige yoga/afspændingsinstruks om at “lade tungen slippe ganen og ligge afspændt bag tænderne i undermunden” når man er i afspænding? Er det egentlig en god idé eller skulle man hellere lade tungen være i ganen? Gode hilsener Sussie

  • Kære Sussie
   TAK for dit super gode spørgsmål! Nu er jeg ikke yoga kyndig som du, så jeg er altid påpasselig med at gøre mig klog på noget så stort og dybt som yogaen. Ofte er der jo en rigtig god forklaring på, hvorfor man gør som man gør i yogaen. Jeg kender ikke forlaringen på tungen, som du beskriver. Men ud fra min viden om kroppen, så kunne dethænge sammen med at slippe kæben og lade tungen sammen med alt andet bukke under for tyngdekraften i en afspænding. Og jeg tænker ikke, at det er noget poroblem at fortsætte med det som en del af en øvelse. Udfordringen er når en person placerer tungen der per automatik i alm funktion 24 timer i døgnet. Håber mit svar afdækker dit spørgsmål en smule :)

 • Sussie Jensen

  Kære Lotte, tak for dit gode svar. Jeg tror du har helt ret i din formodning om formålet, så jeg vil fortsætte som jeg gør + fortsat samle endnu mere viden om åndedrættet! Dejligt at man kan stille spørgsmål til dig her.

 • Christina Suadicani

  Hej Lotte,
  Jeg fik slet ikke sagt tak for dit svar med nakke-problemerne. Jeg vil prøve at tjekke dit program ud. Mange tak for hjælpen. :o)
  Mvh.
  Christina Suadicani

 • Hej Lotte
  Jeg har taget begge åndedrætskurser i 2018 og skal nu igang med at holde workshops. I den forbindelse kigger jeg i mine papirer. Jeg syntes at have hørt at man på en indåndning er mest stabil. Bla. balancemæssig pga. øget ilt i kroppen, men i mine noter står der at man er mest stabil på en udåndning. Så nu er jeg i vildrede….Kan du hjælpe mig?
  Jeg tænker at mine workshops vil være 2,5 time.
  Er der noget du tænker, det SKAL man simpelthen have med på sådan en workshop?
  Så vil jeg være glad for et par hints :o)
  Jeg har skrevet mig op til at høre mere om åndedrætsuddannelsen.
  Mange hilsner
  Heidi Lange
  Odense

  • Hej Heidi, hyggeligt at høre fra dig :)
   1. på en workshop skal deltagerne absolut have en forståelse for, hvordan de egentlig trækker vejret, og hvordan det foregår optimalt. Og så skal de have en oplevelse af egen krops formåen, sammen med lidt øvelser, de kan gå hjem og bruge med det samme.
   2. Ift dit spørgsmål med stabil på indånding… så er mit svar meget irriterende, at du bør være lige stabil på både ind og udånding, men at der er forskel ift hvordan stabiliteten skabes… Eller dvs. den afhænger af, hvor god en vejrtrækning og elasticitet, du er i stand til at producere. Håber dette giver lidt mening, når nu du har været på kurserne :)

 • Tak for svar.
  Det giver mening. nogle af mine kunder oplever stor forskel på stabeliteten på en indånding, og for mit eget vedkommende kan det godt svinge med hvad det er for en øvelse der laves.
  Jeg glæder mig til at mere om uddannelsen du laver 😊

 • Hej Lotte
  Jeg glæder mig virkelig meget til du kan løfte sløret for den nye åndedrætsuddanelse, der kommer til næste år. Er virkelig spændt på at høre mere 😊

  Mit spørgsmål handler om tale-vejrtrækning. Jeg hørte forleden en stemmetræner sige, at talevejrtrækningen foregår altid igennem munden – aldrig næsen. Også på indåndingen. Det overraskede mig at indåndingen skulle være igennem munden, da jeg jo lige har lært den gode vane med altid at trække vejret ind igennem næsen.
  Og hvis man nu snakker en del i sit arbejde, så kan det jo blive til mange timers mund-indånding…

  Anbefaler du, at man trækker vejret ind igennem munden, når man taler professionelt fx underviser, holder foredrag etc. ?

  Hvad gør du selv for at få luft nok til at tale, når du fx underviser eller holder foredrag – trækker du stavejret ind igennem næsen i den situation?

  • Kære Josefine
   TAK for din entusiasme for uddannelsen, der kommer info :)
   Ift dit gode spørgsmål… Vi mundånder desværre, når vi taler! Det tager ganske enkelt for lang tid, at ånde gennem næsen, når vi taler :) Ogja, det er super krævende at tale meget, Jeg er helt færdig selv, når holder kurser eller foredrag, da jeg ikke er den aller bedste ånder, mens jeg taler… Ved hjælp fra en stemmetræner kan man dog optimere dette. Håber dette er svar nok.

 • Dagny Poulsen

  Hej Lotte
  Jeg har for højt blodtryk -det lave. Ligger forskelligt mellem 85-100
  Kan jeg afhjælpe det ved åndedrættet, så jeg kan undgå medicin.

  • Hej dagny, og tak for dit spørgsmål :) Jeg vil ikke love noget, da blodtrykket er påvirkeligt af mange faktorer… men der er ingen tvivl om, at du h´kan justere enormt meget ved at regulere dit nervesystem gennem åndedrættet. Og herigennem også regulere dit blodtryk. Det skal du i hvert fald prøve.

 • Hej Lotte
  I seneste nyhedsbrev skriver du om åndedræt og sansning. – Om nedsat sansning af kroppen. Spændende artikel.
  Kender du noget til for megen sansning? Når det bliver et problem, når nogle sanser sig selv/deres krop for meget

  • Kære Susanne
   Ja og nej… jo jeg kender så absolut til, at sansning kan være forstyrret, også fordi nogle sanser er for voldsomme. Når jeg siger nej, er det fordi, det ikke er mig, som er nørden på dette område… altså den øgede sansning. Her skal vi ind og se på hjernen og nervesystemet. Dvs det er fagpersoner med dette speciale, hvilket kan være forskellige faggrupper, så længe de har studeret den vej. Håber dette svar kan bruges! :)

 • Hejsa,
  Jeg er meget interesseret i Åndedrætsterapeut uddannelsen men jeg bor i Århus. Jeg vil derfor hører om I overvejer at oprette et hold i Jylland evt. på et senere tidspunkt?
  Kh Charlotte

  • Hej Charlotte
   Vi er klar over, at flere har samme interesse… Og jeg noterer alle interesserede, hermed også dig :) Der er dog en række udfordringer i at afholde det andet sted end hos os selv. En af disse er MIG… da jeg tidsmæssigt er udfordret på at skulle afholde i jylland. Så lige nu er det ikke planen, og bliver det heller ikke lige med det samme. Forhåbentlig kan vi engang i fremtiden meddele en i jylland :) Så du skal tage med nu, hvis du vil :)

 • Hej Lotte
  Jeg har i mange år gået og “trukket” maven ind og grundet mange rygsmerter været rigtig dårlig til at trække vejret. Hvordan starter man op ? Samtidig har min ene lunge taget skade efter strålebehandlinger ( brystkræft 2 år siden ) og jeg har fået at vide at jeg skal “bare” trække vejret ! Jeg er meget stiv i øvre brystryg.
  Vh
  Tove Olesen
  P.s jeg går til vandgymnastik – lidt MediYoga og går i skoven hver dag
  Jeg har de grønne mini bolde og har netop bestilt en foam roller hos dig ( den lyse røde )

  • Kære Tove, TAK for dine super gode og vigtige spørgsmål! Det er ikke let endda, bare at trække vejret :) Slet ikke når du allerede ved, at din brystryg er stiv. Mit svar her er stort set identisk med det foregående spørgsmål herinde… Jeg er helt sikker på, at du vil have stor gavn af dette program, Liv i dit åndedræt
   Derudover vil jeg virkelig anbefale dig at få noget individuel vejledning, så du får den rette hjælp, det er super vigtigt! Du er velkommen hos mig, og ellers kan du måske finde en i nærheden af dig på dette Danmarkskort. Håber at have hjulpet dig lidt videre :)

 • Hej Lotte.
  Jeg er sygemeldt pga hjernerystelse og nakkeproblemer og har fået anbefalet åndedrætsøvelser.
  Jeg har modtaget og bruger dagligt din 36 minutters guidning 😊. Er der øvelser du tænker, der vil være særligt gavnlige for mig?
  Venlig hlsen Annette

  • Kære Annette, Dejligt at høre du bruger noget fra mit site :) Der er meget, der kan være sper gavnligt for dig, men jeg er også nødt til ærligt at sige, at det er MEGET svært at guide dig uden at kende din krop. Men jeg er ret sikker på, at du vil have stor gavn af dette program, Liv i dit åndedræt
   Derudover vil jeg virkelig anbefale dig at få nogen individuel vejledning, så du bruger dine kræfter og hjælper dig selv bedst muligt. Du er velkommen hos mig, og ellers kan du måske finde en i nærheden af dig på dette Danmarkskort. Håber at have hjulpet dig lidt videre :)

 • Hej Lotte
  Jeg har nu brugt dit program liv i åndedrættet i 14 dage hver dag og de sidste par dage er øvelserne på siden af kroppen begyndt at gøre ondt når jeg laver dem hvorfor nu og ikke da jeg startede
  Jeg ville desuden høre om der er nogle øvelser til halsen da jeg spænder meget i det område og det nærmest lukker når jeg bliver vred eller ked af det
  Mvh Bettina

  • Hej Bettina
   Gør ondt, mener du sådan generelt eller et bestemt sted på ribben? Har du ændret boldenes hårdhed? Føles det anderledes ift dit åndedræt. Laver du HELE programmet? For at kunne svare, er jeg nødt til at have svar på spørgsmål… Men det lyder umiddelbart som om, at dit væv, herunder bindevævet er begyndt at slippe oggive efter… Det kan betyde denne ømhed, hvilket ikke er nogen dårlig udvikling. Men jeg må lige tage forbehold for min sparsomme info…
   Ift halsen kan det være MANGE ting, og jeg vil ikke bare kunne svare med generelle øvelser, sorry! Men jeg skal være sikke rpå, om du laver øvelsen med boldene for forsiden af brystkassen på brystbenet? Og ellers lyder du til at være meget egnet til en individuel session hso mig eller en anden. Det ville virkelig skubbe dig videre på rette spor. Har du mon mulighed for det? MVH Lotte :)

 • Hej Lotte
  Tak for dit svar ja jeg laver hele programmet hver dag det er ikke et specielt sted bare på siderne især jeg var også meget øm på bryst benet den første uge men er nu begyndt at kunne ligge og også rulle på bolden der
  Smerten fra siderne er lidt lige som hvis man vrider eller strækker huden også nogle steder der dicideret gør ondt
  Jeg tænkte selv at det måske kunne være fordi vævet begyndt at løsne sig men er i tvivl om det så ikke skulle have været ømt fra starten eller det bare har været så stift at det først er nu jeg kommer længere ind i det
  Jeg ville have mulighed for at tage sessioner ved dig
  Mvh Bettina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *