Stil spørgsmål til Lotte!

Her kan du stille spørgsmål til Lotte om åndedrættet. Du er meget velkommen til at benytte dig af det. ALLE vil kunne se dit spørgsmål og dermed Lottes svar, så ALLE kan lære noget.

Sådan gør du:

Du skal bare lave en kommentar nederst på siden her i KOMMENTARFELTET.

Hvis du hakker af i feltet “Få besked pr. e-mail når der kommer et svar“, vil du få besked, så snart jeg har svaret :)

Vær opmærksom på, at det du skriver, kan andre også læse. Dette har jeg valgt at gøre, således ALLE kan have gavn af de gode spørgsmål og svar :)

Her kan du få en GRATIS øvelse fra programmet Liv i dit åndedræt.

Og her kan du læse om hele programmet “Liv i dit åndedræt”. 

“Liv i dit åndedræt” kan købes som download ved klikke her

VELKOMMEN OG SPØRG LØS :)

Kommentarer

 • Grete Møller Andersen

  Hej Lotte

  Jeg har de sidste år haft tilbagevendende problemer med
  vejrtrækning her i starten af efteråret – hvor jeg får åndenød.
  Derfor købte jeg
  “Liv i dit åndedræt” Og jeg er meget glad for øvelserne ;)
  Har dog kun prøvet dem 2 gange. Men uh hvor kroppen gav efter og blev tung.
  Jeg er dog lidt forvirret
  Jeg har læst en del om Buteyko -metoden,
  som du også kort omtaler i din bog ÅNDEDRÆTTET.
  Jeg har netop læst i bogen: Stop Snorken søvnapnø og søvnløshed.
  Som lover godt åndedræt ved blandt andet at trække vejret med næsen og at holde vejret, det sidste er lidt svært når man føler man har åndenød…jeg har dog forsøgt i løbet af i dag og kan efterhånden slappe mere af i den tilstand.

  Der hvor jeg bliver forvirret er at i den bog skal man gå efter så lidt ind og udånding som muligt og ikke dybe vejrtrækninger.
  Hvad tænker du om det?
  Og kan du sige noget om luft sult…?
  Har du prøvet det program de anbefaler?
  Underviser du i det og eller har tænk dig at lave en undervisnings video?

  Tak for dit gode arbejde!!!

  KH Grete

  • Kære Grete
   Først TAK for dine super gode spørgsmål, og dejligt at se, du sætter dig ind i det forskellige, og prøver det af på din krop :)
   Bliv endelig ved at lave “Liv i dit åndedræt”, da det kommer til at gøre en masse godt for dig og dit åndedræt.

   Jeg er ikke Buteyko uddannet eller Buteyko ekspert, men har studeret deres måde at arbejde på meget gennem årene. Først og fremmest skal du læse her i denne samling af indlæg, der er Buteyko relevante. Og dette indlæg henviser dig videre til en dansker, der ved super meget om Buteyko.

   Jeg kan godt forstå, at du bliver forvirret ift metodens råd om så lidt ind og undånding som muligt. Det er en anden måde at arbejde med åndedrættet på, og det kan noget helt specifikt. Måske har du læst om den vigtige balance imellem ilt og kuldioxid, som Buteyko metoden virkelig ved en masse om. Deres øvelser er målrettet at arbejde specifikt med denne balance. I min praksis kan kun ganske få anvende en enkelt teknik, og så er de hjulpet. De fleste har brug for at få arbejdet grundigt og bredt ned i kroppen. Der er flere aspekter af kroppen, der skal arbejdes med, når åndedrættet igen skal finde sin automatiske vej og tilbage til det gode design. Derfor vil du opleve, at jeg anvender en del forskellige måder at forbedre åndedrættet på. Herunder absolut også med fokus på balancen imellem ilt og kuldioxid. Håber dette svar giver mening… Jeg kommer iøvrigt ikke til at lave videoer om Buteyko, da det ikke er mig, som ved mest om det :)

   Ift luft og sult, så skal du stille mig et mere specifikt spørgsmål… hvad vil du vide?

 • Jeg har meget længe, i perioder, døjet med at have en “irriterende” / anstrengt vejrtrækning. Det generer mig både i hvile, men specielt også når jeg løber. Når jeg trækker vejret, trækker jeg skuldrene op og andre gange har jeg lyst til at gabe, for at føle jeg får luft nok. Jeg kan ikke rigtig overskue, hvordan jeg bedst kan blive hjulpet hos jer? Har i en ide?

  • Hej Vivi
   Det er SÅ godt du reagerer på dine udfordringer relateret til dit åndedræt.
   Som du beskriver det, skal du virkelig have hjælp til at få hul igennem, til hvad du kan gøre for at hjælpe dig selv ud af denne tilstand.
   Jeg kunne sagtens henvise dig til en masse øvelser, men mit seriøse svar vil være, at du har meget behov for en, der kan vejlede dig i præcis din krop, og hvad der sker lige i præcis ved dig.
   Jeg ved ikke, hvor I landet du bor? Men på dette kort, kan du måske finde en terapeut i nærheden af dig…
   Du er meget velkommen hos mig, men jeg holder til i Herlev. Læs mere her…
   Hvad tænker du om det?

 • Grete Møller Andersen

  Tusind tak for svar.
  Jeg læser og bliver klogere og er ved godt mod.
  Især efter at jeg kan mærke forbedring efter 4 dage med øvelserne med at ligge på boldene. Virkelig virksomt. Jeg har altid været glad for at bruge bolde …men at gå igennem alle de steder du her peger på så sker der noget.
  Jeg har også meget glæde af at huske at lukke munden og trække vejret med næsen så meget som muligt.
  Prøvede også at sove med tape …det kunne godt gå hen at blive en god vane ;)
  Tak igen
  KH Grete

 • Kære Lotte
  Jeg har deltaget på begge åndedrætskurser i foråret. Jeg har nu en KOL patient som jeg underviser i åndedræt og samtidig sætter lidt Pilates øvelser på.
  Jeg underviser hende et par gange gratis, da det er nyt for mig. Derfor vil jeg høre om der er noget jeg skal være opmærksom på, og der er nogle øvelser du tænker de vil være mega gode.
  Hun har 4 dicsc i ryggen. I lænden. Hendes højre skulder hænger 5 sm lavere end venstre. Jeg kan mærke at bevægeligheden om de højre ribben ikke rigtig er der, hvor i højre side kan jeg mærke lidt bevægelighed.
  Kan du hjælpe mig?

  • Hej Heidi
   først kan du måske finde noget inspiration her i kategorien
   Og i disse videoer!
   derfra vil jeg sige at du ganske enkelt skal benytte de teknikker, som du lærte på kurset, målrettet og tilpasset din klients muligheder.
   Som KOL patient kan der være en del begrænsninger, som dkal tage hensyn til. Men deter MEGET individuelt, o´g jeg kan ikke guide så specifikt herfra desværre.
   Du skal gå efter at gøre hende mindre “rusten”, arbejde med udåndinger og mekanikken omkring disse, øve at lukke munden og ånde gennem næsen, og herigennem få lidt mere dybde i åndedrættet.
   Håber dette vsar kan bruges til noget :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *