Video om næsen og dit Åndedræt

Lyt med og hør lidt vigtige tanker om næseånding, samt faktorer ifm med at være i stand til at kunne benytte næsen som den primære luftvej.

Kommentarer

 • Hej Lotte. Efter du introducerede Buteyko resp. teknik for en del år siden, har jeg brugt vejrtrækning igennem næsen. og siden da har det bare været en god vane. Det har så den bonus for mig med lidt skæv tandstilling, at denne bliver skjult.

 • Har sovet m plaster for munden i nogle mdr nu, og er glad for det. Nu snorker jeg ikke gennem munden mere, men jeg snorker bare gennem næsen istedet!! Mon øvelserne kan afhjælpe det?

  • Hej Lene, Det bliver i langt de fleste tilfælde meget meget bedre ift at snorken gennem næsen mindskes. Når det er sagt, så JA! Det vil være en rigtig god ide at lave nogle øvelser, som åbner luftvejene og mekanikken omkring det op.

 • Jeg har middelsvær søvnapnø, 35 stop i timen da jeg blev testet. Er i Behandling livslangt med Cpap maskine med fugter. Min fys. siger jeg er kortåndet, har haft sammenfald i højre lunge efter voldsomt fald, blev af læge anbefalet at bruge pep fløjte. Men det fungerer ikke rigtigt. Har brug for et skema lagt anbefaling, så jeg får et brugbart resultat. Hvad kan i anbefale, da der er mange muligheder, filer, bøger?? venlig hilsen Pia

  • Kære Pia, det lyder virkelig ikke som noget jeg vil rådgive om her uden at kende dig yderligere. Jeg anbefaler på det kraftigste at få hjælp hos en uddannet Åndedrætsterapeut, og gerne en som har taget min uddannelse. Dem kan du finde her. Du er også velkommen hos mig eller en af mine kolleger i Herlev (ved ikke hvor du bor). Os finder du her. Det er super vigtigt, at du får den rette vejledning, og så kan du helt sikkert hjælpe dig selv. Skriv mig endelig en mail også, og du har brug for det. Kærligst fra Lotte

 • Esther Berg Mathiasen

  Hej Lotte.
  Jeg er 67, tidligere afspændingspædagog og har KOL i moderat grad, Jeg bruger nu min tid på at få styr på mit helbred, og er blevet meget opmærksom på at jeg oftest ikke trækker vejret gennem næsen både nat og dag. Hvis jeg forsøger, føler jeg, jeg ikke får luft nok og næsen ligesom klapper sammen. Jeg går meget, langt (20-30 km)og hurtigt ca 6 km/timen), og er netop begyndt på løbeskole for at bedre min (dårlige) kondition. Under løb og gang op ad bakker bliver jeg hurtigt forpustet, og kan under ingen omstændigheder styre at få luft nok gennem næsen og holde en lang udånding. Tænker selv det vil være en god start med sleep tape og evt en nasal dilator samt komme i gang med min PEP-fløjte (istedet for anskaffelse af the relaxator åndedrætstræner). Hvad tænker du? Og hvad kan du anbefale som bedste bog/video til min situation. Andet?
  På forhånd tak

  • Hej Esther, Super godt du spørger! Du har allerede selv svarene, for ja sleep tape er den vej du skal. Derudover syntes jeg, at du skal bruge dette programm i en periode, Liv i dit åndedræt
   Er du til endnu mere, så er det 5 uger med åndedrættet.
   Fin plan med PEP-fløjte også, men jeg tænker at næseånding og det andet rykker mere lige nu… med mindre du også har slim, så skal du absoliut bruge fløjten også. Ift plads i næsen, så handler det om at dine luftveje skal falde lidt til ro, ift at mundånding give mndre og midndre plads til at ånde gennem næsen. Modsat åbner det op, når du får natten med! Håber jeg har svaret fyldestgørende :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *