Podcast om åndedrættet og vores mentale sundhed

For nylig deltog jeg i denne Podcast hos Mind Care Collective. Nu kan du lytte med lige her, på et god times tid med snak om åndedrættets fantastiske potentiale. Jeg er medvirkende i podcasten sammen med åndedrætsnørd Malthe Nygaard.

Afsnittet handler om åndedrættets vilde potentiale. Vi taler om, hvorfor åndedrættet i den grad kan påvirke vores hverdag, sundhed og mentale trivsel, vi taler om de ting, mange af os glemmer, når vi trækker vejret, og så taler vi selvfølgelig om, hvad vi hver især helt lavpraktisk kan og bør gøre for at trække vejret mere ideelt.

I afsnittet taler vi bl.a. om:

 • Hvorfor åndedrættet er afsindigt vigtigt at være bevidst om for det moderne, fortravlede menneske.
 • Myter koblet til åndedrættet.
 • De konkrete positive (fysiologiske og mentale) konsekvenser der kobler sig til at trække vejret bedre.
 • Konkrete råd og redskaber til at trække vejret bedre.
 • Lotte og Malthes personline historier, der har ført til, at åndedrættet har fået fuldt fokus i deres liv.

“Hvis du sover bare nogle timer om natten, hvor du bruger munden som luftvej i stedet for næsen, så vil du 100 % vågne op i en mere mentalt udfordret tilstand, end hvis du havde brugt næsen”

“Der er mange ting, man kan gøre for at reducere stress, men vejrtrækningen er med sikkerhed det allermest effektive og hurtigst virkende redskab, vi har”

LYT MED HERUNDER MED DET SAMME…

HER FÅR DU EN KORT TEASER FOR PODCASTEN…

Kommentarer

 • ja jeg er kolpatient på 5 år og med ilt 24 timer også de sidste 5 år siden 2018 19 desember hvor jeg røg i respirator grundet en ullykke hvor en sprayflaske ramte en lægmuskel på venstre ben og min læmuskel så hård at jeg blev af min læge sendt på skadestuen da hun mendte at der kunne være klemte eller smadrede blodårer, men de sende meg hjem uden videre undersøgelse da der ikke var hul i huden og de sagde at der jo var for få læger og sygeplejersker da de jo var gået på juleferie, jeg tog derud igen den 20, 2 dage senere samme læge polsk og sygeplejerske dansk og igen sendt hjen trods at benet og fod og tær var ved og blive sorte, jeg tog der ud igen den 24 desember juleaften om eftermidag og heldigvis ny sygeplejerske ellers havde jeg været død idag, hun blev stiktosset og sagde at nu risikerede jeg og miste benet, jeg blev sendt ind til en ortopædisk læge som konstaterede at der var ved og gå kolbrand i benet, jeg blev pumpet med antibiotika og inlagt 24 desember, den 25 desember ved kl 14oo ca fik jeg en blodprop i begge lunger alså 2 stk, og så 19 dage i respirator hvor jeg oven i fik 2 lungebetændelser jeg overlevede heldigvis og de redede også benet uden men idag bortset fra et kæmpestort ar men lungerne tog skade og jeg ilter ikke nok selv, så jo jeg har fundet ud af hvor vigtig det er og trække vejret rigtig, jeg har siden jeg kom ud af respirator lagt på mellem 3 til 4 litter ilt døjnet rundt, men nu syntes jeg der skulle forsøges noget med mosionstræning, og jeg begyndte og træne med kondicykel og håndvægte 5 kilos, nu efter 5 måneder er jeg på det min læge kalder ekstremtræning, jeg cykler ca 10 km hver dag næsten på kondi cykel og træner 3 1/2 time med håndvægte hver 2 dag så nu er jeg nede i 2 til 2 1/2 litter ilt konstant, og rulatoren bruger jeg ikke mere, og jeg handler selv ind med ilttaske på bateri, så jo jeg følger aldt i skriver det kunne være et tips der gør det endnu bedre for meg hej.

  • Kære Jan, hold da op en omgang! Du er for sindssygt sej, at du i den grad forstår, at du kan hjælpe dig selv, woouuuuuuvvv!!
   Jeg nyder at læse den sidste del af din fortælling, og tak for at du følger med. Fortsæt det gode arbejde 🌞❣️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *