Har du plads til din vejrtrækning?

Her fortæller jeg lidt om en af mine helt centrale røde tråde i mit arbejde med Åndedrættet. Nemlig om om at have fysisk plads og mulighed for at kunne foretage et åndedræt.

Alt for mange mennesker “slås” med deres vejrtrækning, fordi de rent faktisk er “buret inde” i en brystkasse, ryg, mave bækken. Dette gør at lungerne, åndedrætsmusklen og ja åndedrætssystemet IKKE har mulighed for at arbejde frit og effektivt i alle former for funktioner igennem din dag.

At kunne trække vejret handler om at have plads indeni og udenpå dig!
Lyt med her, når jeg fortæller præcis om det →

Kommentarer

 • Jeg har ofte for meget luft i mine lunger jeg har svært ved at komme af, hvilket gør jeg bliver hurtigere stakåndet ved mindre bevægelser.
  Jeg bruger pep fløjte ind imellem, men det hjælper kun lidt. Jeg hat også hjerte svigt, så jeg har en del at tænke over.
  Hvad kan jeg gøre for mig selv?

  • Hej Vivi, det lyder meget, som om du kan få masser af hjælp, hvis du får den rette hjælp. Jeg er simpelthen nødt til at råde dig til individuel vejledning, så du bliver vejledt helt optimalt. Jeg ved ikke hvor I landet du bor? Men du er velkommen hos os, eller se her for at finde en anden uddannet af mig rundt i landet. Du skal virkelig vejledes, og så skal du naturligvis gøre øvelserne, du får anvist :)

 • Hej Lotte
  Min mor som har kol, oplever nogle gange, når hun ligger ned, at hun ikke kan ånde ud ( der opstår en angst for hvordan hun skal få luften ud)
  Har du en ide om hvad der sker og måske et “værktøj” til hjælp af problemet
  På forhånd tak
  Mvh Rita

  • Kære Rita, det som opstår er en forandring af påvirkningen fra tyngdekraften i den liggende stilling. Dvs det tryk som kommer på brystkassen. Derudover ventileres forsidne af lungernes mere end bagsiden, når vi ligger på ryggen, da uft siver op. Det kan være en udfordring, når du har udfordrede lunger. Vi har langt bedre iltning på bagsiden, som der er ringere adgang til i denne stilling. Samtidig er bagsiden ligem endnu mere låst til at bevæge sig i rygliggende. At ligge på maven gør det alligevel ofte ikke bedre for en med KOL, i hvert fald ikke som sovestilling. Jeg unne foreslå at ligge med en skråkile, en større af slagsen, så vinklen bliver lidt anderledes. dette kan afhjælpe noget tyngde. Og ellers vil jeg kraftigt anbefale at se en dygtig åndedrætsterapeut, der kan rådgive specifikt ift angsten og situationen som opstår. Jeg kan også kraftigt anbefale at lave nogle daglige øvelser for at skabe bedre plads til lungerne… Håber dette svar kan bruges, Kærligst fra Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *