Jeg nægter at åbne munden!

Nej, jeg er ikke ked af at åbne munden… Jeg nægter bare at åbne munden på min cykel!

Jeg har ikke cyklet i mange år… grundet mine livsomstændigheder har cyklen desværre ikke været et transportmiddel. Den er igen introduceret, og jeg elsker det!

I de fleste af livets gøremål, fylder åndedrættet en stor og central del i min bevidsthed. Det vil jeg gerne smitte dig med!

Først og fremmest skal du læse med her i dette indlæg, så du forstår hvor betydningsfuldt det er at ånde gennem næsen.

Vil du være med på trenden? det er gratis og det er en kollo enorm forbedring af din sundhed, hvis du kan bruge din næse mere og mere som luftvej, både i hvile og under aktivitet – dag og nat!

I dette indlæg får du tips til at lukke munden om natten.

Og her tips til at få mere plads til at ånde gennem næsen

Nægter du også at åbne munden? Vil du dele med os andre, til hvilke aktiviteter, du er begyndt at øve dig i at udføre med lukket mund?? Så skriv det MEGET gerne som en kommentar nedenfor! Det kan være til stor inspiration for alle os andre :)

Kommentarer

 • Hej Jeg har gennem 1 år brugt englehud til at lukke munden om natten – nu kan jeg ikke undvære det. Havde dog problem med at få tilstrækkelig luft gennem næsen og bruger derfor næsebøjle til at få lidt mere luft gennem næsen. Det er den bøjle de bruger indenfor atletik. Det har hjulpet på min astma. Startede med at gå tur med tape på munden – og blev derved fortrolig med tapen på munden

 • Lisa Andersson lisaandersson11@gmail.com

  Jeg går tur hver morgen i skoven. Da jeg lærte at lukke munden, når jeg skulle op ad bakker, behøvede jeg ikke mere at stønne og stoppe, men kan frit fortsætte turen.

  • 1000 TAK for at dele dette med os!! Det er præcis en af de store effekter ved at lukke munden = optimeret iltning og dermed bedre motorkraft :)

 • Torkild Sofus Pedersen

  Har nogen søvnapnø / kan måske bla skyldes misbrug af sovepiller – men er nu på rette vej – og vil ha mere kvalitet i mit liv / på alle måder !

 • Når jeg dagligt tager mine 50 hurtige vejrtrækninger gennem kun næsen

 • Gurli Nielsen

  Ja jeg øver mig meget med åndedræt igennem næsen,som du har lært mig lotte.tak det kan bli inu bedere kan ikke få kroppen med i de forskellige dele men lidt har også ret

 • Nikolaj Schiøtz Winding

  Hej,
  Jeg har igennem ca 4 måneder brugt tape for munden om natten. Det er en nærmest magisk forvandling. I øvrigt trækker jeg kun vejret gennem næsen i løbet af dagen, så vidt som overhovedet muligt. For et år siden brugte jeg Spirocort dagligt og Bricanyl ved pludseligt opståede vejrtrækningsvanskeligheder. Nu bruger jeg ingenting. Nul. Jeg løber med en snitfart på 6,0 min pr km, dvs en 5K tager præcis 30 min, dvs 10 km/t. Jeg cykler med lukket mund, så hurtigt jeg kan. Jeg synger bedre end før, og føler mig mere og mere klar til at udbrede det glade budskab. Luk Munden :-)

 • Hej Lotte

  Lidt intresse enme “luk munden”

  Jeg skriver, idet jeg er lidt nysgerrig på hvorfor nu det? Er det alderen eller kroppen der bare kompensere og husker på hvad der er bedst?

  Jeg har for nogen år til blev fanget af mindfulness, yoga , bodyscan mm.og opdaget en hele ny verden – Min krop lå der bare! Jeg var i en meget stress tid dengang.

  Jeg har for nyligt opdaget at jeg ren faktisk er begyndt at sove på ryggen hmmm – Hvorfor nu det? – førhen sov jeg altid på maven OG med åbent tør mund!

  Jeg har tænkte mange gange at jeg savner at sove på maven, som er en kamp! Fordi jeg faktisk ikke kan i søvn der mere. Lidt mystisk ! Er det mindfulness på “ryggen” bodyscan der påvirke min gamle sovestilling ?

  Og derfor jeg nu ligge bedst på ryggen med lukket mund! Afstresset krop. Meget mystik eller er det kroppe kompensere hvad der er bedst eller hvad?

  Det er ikke noget jeg kæmpet for ligesom jeg kan læse ovenfor ( tap for munden og andet) faktisk har jeg kæmpe med sove på maven.

  – Blev lidt nysgerrig 😴

  • Hej Tina, Ja kroppen husker, og den gør det du vænner eller træner den til. Så reagrer den også på aæt det som er og sker omkring den. Det er bare super, at du kan ligge på ryggen og sove med lukket mund :) Jeg kunne forestille mig, at når du ikke længere sover godt på maven, hænger det sammen med flere ting… dels at dte lyder til, du har trænet mindfulness på ryggen – og så oplever jeg, at mange ikke ligger på maven, fordi så bliver vejrtrækningen lidt besværet… bl.a. fordi du ikke så godt kan bruge forsiden af kroppen her. Hvis du har lavet en del mindfulness, møder jeg ofte at det fulde åndedræt er lidt kommet i glemmebogen – hvor så forsiden har fået meget opmrksomhed. Aner ikke om jeg svarer, på det du spørger til? Eller om det giver mening? Lotte :)

 • Lone Lund Pedersen

  Jeg har sovet med tape for munden i 54 nætter for at se om jeg kan få søvnkvalitet. Der var udfordringer de første to uger, men længe har det været godt og livgivende – rigtig godt, faktisk og jeg har snorket mindre og været friskere om dagen.

  Men snorket mindre betyder for mig kun snorket lavere, siger min partner, hvilket er godt. Men ikke i kortere tid iflg søvnappen. Stadig over 4 timer/nat. Den sidste tid tror jeg også at jeg har oplevet søvnapnø – ihvertfald vågner jeg ved følelsen af at blive kvalt, og det har jeg ikke prøvet før

  Jeg prøver at træne tungen til automatisk at være op mod ganen i så fuld længde spm muligt og det hjælper – men jeg har svært ved at fastholde tungen tonet, særligt når hverdagen tonser derudaf

  Har nogen gode råd/tip til at slippe mere for snorken og apnø?

  • Kære Lone, du er super sej at gå igang på den måde, som du beskriver. men jeg hæfter mig med det samme i, at du skriver: du vågner med følelsen af at blive kvalt… det bryder jeg mig ikke om. Jeg er ret overbevist om, at du har noget fysisk modstand i kraniet, der gør at du uanset vil have lyd på dit åndedræt – lyden kommer gennem næsen, når munden er lukket. Jeg vil derfor kraftigt anbefale dig, at opsøge en dygtig behandler, der i første omgang kan begynde at arbejde med de skævheder og ubalancer der kunne være. det er samtidig MEGET vigtigt, at du er næseånder om dagen. Om du skal fortsætte med tape om natten? det er det gode spørgsmål… På baggrund af, at du bruger ordet kvalt, så vil jeg sige nej. En behandler kunne være opstopat, kiropraktor eller kraniosakralterapeut – men vigtigt af alt, at behandleren har speciale i kraniet. Skriv endelig igen :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *