Hvad er det for en slags Åndedræt jeg arbejder med?

Jeg bliver ofte spurgt, hvad er det for en slags åndedrætsmetode, som jeg arbejder med. Svaret er egentlig ganske kort: det er ikke en bestemt metode, men det åndedræt, som vi er designet med.

Der findes mange veje ind til din vejrtrækning… Min vej danner basen for, at du kan lave en masse mere avanceret efterfølgende.

Det siger ikke så meget, det er jeg klar over!
Derfor forsøger jeg i dette klip at fortælle lidt af historien ❣️

Om Åndedrætsterapeutuddannelsen
Her i videoklippet nederst fortæller jeg kort om min uddannelse til åndedrætsterapeut, som startede i 2020. I maj 2023 starter jeg Hold 6. Det er det bedste og mest inspirerende, jeg nogensinde har foretaget mig i mit undervisningsliv – nemlig at undervise disse uddannelsesforløb, samt møde Jer vidunderlige deltagere.

Læs om hele uddannelsen her 
Og læs lidt mere her…

Du kan også modtage et webinar om Åndedrætsterpaeut Uddannelsen og bruge en time på at lære endnu mere – klik her!

Webinar med Lotte Paarup

Kommentarer

 • – DU ER SKIDEGO` Lotte ! (Y) <3 ……………..

 • – Jeg er ryger, og har svært med at komme i gang med forløbet…..

 • Hej Lotte. Kan bedre styr på åndedræt hjælpe med at få styr på høj puls?

 • Hej Lotte
  Jeg har fulgt dig i mange år og nydt gavn
  af bolde / elastik / og åndedræts øvelser.
  Så tak for det 👍🏼Din video her,
  er et hit i min verden. Jeg har brug for
  Kort og klar tale ellers taber jeg tråden!
  Jeg vil glæde mig til den næste 💚

 • Hej Lotte
  Mange spændende indlæg også om direkte åndedrætsmetoder, som Buteyko. Når du nu arbejder så meget med åndedrættet må du også have stødt på Wim Hof metoden?

 • Kurt Sandager Christensen

  Hej Lotte.
  Jeg ved ikke, om det er det rette sted at stille et spørgsmål til dig,
  men jeg gør det nu alligevel. Jeg er en mand på 77 år, der har fået konstateret for store lunger, og jeg synes ikke jeg har fået ordentlig besked fra lægelig side, selvom jeg har spurgt ind omkring det. Jeg har dyrket lidt yoga, mest åndedrætsøvelser og
  afspænding, gennem de sidste 50 år. Går en tur næsten hver dag,
  hvor jeg også løber lidt ind i mellem. Er ellers sund og rask, bortset fra lidt slidgigt, og føler mig slet tynget af min alder.
  Kan du give mig et godt forslag til, hvad jeg kan gøre, og hvad for store lunge egentlig vil sige?
  Jeg beundrer den ildhu, som du bruger i dine åndedrætsøvelser.
  Jeg tror, jeg vil med til Lanzarote i efteråret 2023.

  • Kære Kurt, dejligt du spørger! Jeg smiler lidt over, at man stadig nogle steder giver diagnosen “for store lunger”. I min forståelse hverken kan eller er lungerne blevet for store… Historisk set er “for store lunger” det som også hedder “Emfysem”. Herunder kopi fra forklaring om Emfysem på netdoktor.dk:

   Et emfysem er en luftansamling et sted i kroppen, hvor den ikke burde være. I daglig tale hentydes der oftest til lungeemfysem, når man taler om emfysem.

   I lungerne er der normalt luft, som bliver udskiftet, ved ind- og udånding. Hvis man har emfysem, kan der være mere luft i lungerne end normalt, fordi skillevægge mellem de små lungeblærer (alveolesække) længst nede i bronkietræet er blevet ødelagt. Derfor er lungeemfysem blevet kaldt “for store lunger”. Desværre betyder den øgede lungevolumen ikke, at man bliver bedre til at trække vejret. Tværtimod forringer de beskadige alveoler lungernes evne til at transportere ilten fra indåndingen over i blodet og udskille kuldioxiden til udåndingen, idet selve overfladearealet af alveolernes vægge, bliver mindre.

   Hvad kan du gøre? Ja du skal sørge for, at du bruger dit åndedræt og dets ressourcer og mekanik optimalt. I første omgang ville jeg i en periode anbefale dig at lave dette program, som åbner op for dit åndedrætspotentiale = dine lunger. Og ellers vil individuel vejledning være en rigtig god investering.

   Håber dette svar er brugbart!

 • Kurt Sandager Christensen

  Hej Lotte.
  Tak for dit hurtige svar. Det var dejligt at få det ordentligt forklaret.
  Jeg vil følge dit forslag og prøve med disse bolde.
  Endnu en gang tak.
  Med venlig hilsen
  Kurt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *