Film om åndedrætsmusklen og hjælpemusklerne

Se denne film, som kort beskriver åndedrætsmusklen og åndedrættets hjælpemuskler.

I Lotte Paarups bøger kan du læse MEGET mere om åndedrætsmusklerne.

Se Lottes bøger her 

Kommentarer

 • Dejligt med denne film så man bedre forstår hvad der sker med lungerne venlig hilsen Jette Bjerre

 • Britta Margetli Sørensen

  Er der et sted hvor man kan få målt sine lunger funktion…?
  Jeg har rallen om natten og vågner med spjæt og åndenød.

  Lægen siger at der ikke kan gøres noget…

  Jeg er bange.

  • Kære Britta
   Det er virkelig trist at høre, at din læge dels ikke tager dig alvorligt, og dels ikk eved noget som helst om dette emne… eller ihvert fald ikke vil bruge, det han burde vide.
   Først og fremmest ift at måle lungefunktion sådan helt standard, så syntes jeg, at du skal kontakte Lungeforeningen, som kan hjælpe dig frem til et sted, hvor du kan få det målt. Du finder dem her, og de er meget hjælpsomme https://www.lunge.dk/
   Fra min side vil jeg sige, at absolut også kan hjælpes med en god guding ift at få nogle redskaber du kan bruge til at forbedre og arbejde med dit åndedræt. Det vil helt sikkert kunne hjælpe dig i din problematik.
   Det aller bedste at gøre er, at besøge en behandler, der kan hjælpe dig individuelt. Du er meget velkommen hos os, læs mere her https://aandedraettet.nu/personlig-andedraetstraening/
   Ellers kan du på dette kort, finde en rundt i landet, der kan hjælpe dig, se mere her https://aandedraettet.nu/traening/
   Du kan også gå igang på egen hånd, ved hjælp af en af mine dvd og mine bøger – afhængig af hvad du kan finde ud af at få passet ind…
   Jeg vil anbefale dig at gå igang med denne dvd https://aandedraettet.nu/dvd/sund-ryg-med-dit-andedraet/
   Og denne bog https://aandedraettet.nu/andedraettet-sund-ryg-hele-live/
   Håber jeg har været en hjælp, og at du hurtigt får det bedre, sant mere forståelse hos din læge.
   Mange hilsener fra Lotte :)

 • Sandra Nisenbaum

  Hejsa:)

  Hvergang jeg er ude at løbe får jeg sidestik i min højre skulder, efter ca. 10 minutters løb. Nogengange rammes jeg også i siden under ribbenet.
  Det sker selvom jeg er opvarmet, og selvom, at jeg trækker vejret gennem næsen og ned i maven.
  Jeg har nu døget med forhindringerne i et år.
  Jeg løber stædigt 3 gange om ugen i håbet om, at det kan trænes væk og blive bedre. Der er dog ikke sket den mindste forbedring.
  Sidestikkene blokerer mig så meget, at mine løbeture altid ender med, at jeg kun kan gå.
  Kender du til dette problem?
  Kan det være fordi, at der er noget galt med mine hjælpemuskler og de sekundære muskler?

  De bedste hilsner
  Sandra

  • Hej Sandra
   TAK for dit super gode spørgsmål, som jeg er ret sikker på, at mange andre kan sidde med!

   1. Det KAN godt være, at din vejrtrækning ikke er optimal, selvom du selv har en oplevelse af det… Jeg oplever meget ofte, at der faktisk er en del at forbedre, når jeg arbejder med folk. Og dette kan påvirke din problematik en del…

   2. Det kunne også lyde som om, at du har brug for at få set på din bevægelghed generelt relateret til din brystkasse. Med det mener jeg, at få set på, om alle led bevæger sig, som de bør gøre. Dette kan fx en kiropraktor hjælpe med at afklare.

   3. Og så skal du have set på dit bindevæv, som omslutter og er indvævet i alle dine muskler, led, organer mv Det kunn enemlig godt lyde som om, at du har nogle områder, hvor du er blevet lidt for “sej”, som jeg kalder det. Dette har stor indivirkning på dit åndedræt, men også det du beskriver… Jeg udgiver ganske snart et program, hvor du faktisk selv kan arbejde med dette. men jeg anbefaler også, at du tilser en behandler med ekspertise indenfor dette. her kan jeg bl.a. anbefale min kollega Julie https://www.denintelligentekrop.dk/traening/manuel-fascia-behandling

   Afsluttende vil jeg sige, at jeg ikke tror, at du kan løbe det væk. Du er MEGET velkommen til at skrive igen :)

 • Betiinna Toft Nielsen

  Hej Lotte☀️

  Det var virkelig en af de bedre måder at forklare åndedrættet og om hjælpemidlernes funktion.

  Nu forstår jeg endnu mere hvorfor vi skal træne åndedrætsmusklen.

  Jeg har hørte om hjælpe musklerne. Men dine forklaringer er altid korte og forståelig.

  Min hjerne stiller ikke spørgsmål efter dine forklaringer.

  Kort og forstålig tak☀️

  Mvh Betiinna Toft Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *