Mere om næsen og tape på munden

Det er vist ikke svært at finde ud af, hvor meget og kraftigt jeg opfordrer til at arbejde på at ånde gennem næsen! Dette indlæg handler igen igen om næsen… Og det bliver ikke det sidste, for mere er på vej :)

Denne gang vil jeg dele nogle videoklip, som jeg lavede i sommers ved et ophold med familien ved vandet.

Og jeg håber, at du vil se med i det sidste videoklip nede på siden, hvis du er en af mange, som allerede benytter tape på munden om natten?

Skulle du være ny, og ikke klar over næsens vigtige betydning for en lang række fundamentale funktioner relateret til din vejrtrækning? Så kan du lære mere i kategorien af indlæg om næse og mund lige her.

Jeg har også lyst at dele denne dd nye artikel fra Jyllands-Posten.

Tag det nu seriøst med den næse om natten 👃

Put mad ind og luk munden, tyg din mad med lukket mund, og tag dig tid til at ånde gennem næsen.
Vær også opmærksom på, om du snapper en masse luft ind gennem munden, når du putter maden ind!

Vil du dele dine erfaringer ved brug af Sleep Tape?
Du kan dele dine erfaringer og hjælpe mig ved at skrive en kommentar nedenfor (som alle kan se), eller du kan skrive til mig her.

Kommentarer

 • Min fysioterapeut gav mig gode råd til at lukke munden i hverdagen. Jeg har åben mund meget af tiden- overbid-.
  Hun gav mig det råd at lægge en tandstik mellem læberne i 5 minutter(evt flere gange om dagen.
  Jeg har efterfølgende ikke behov for tandstik- jeg lukker mere og mere munden i hverdagen.
  Har prøvet sleep-tape -efter at ha` hørt dig, vil jeg gøre en indsats igen.
  Tak🤗Marianne

 • Jeg har svær astma og har haft lukket mund i 16 år, d jeg startede var det svært t få luft når jeg lå ned, så satte jeg mig op og med to fingre holdt jeg næsen lukket og vippede med hoved så lang tid jeg kunne og lagde mig ned og så kunne luften flyde, hvis det ikke hjalp så gjorde jeg det igen. Jeg bruger altid tape også på hotel og sygehus jeg har det altid med mig. Hilsen

 • Birthe Schneekloth

  Jeg ( 77 år) er apnøpatient og sover m CPAP maske (har gjort i ca 10 år).
  Jeg har haft store probl. mht at jeg sover m åben mund
  (sikkert gjort det i mange år, men ikke været opmærksom på probl. i det).
  Kan trods CPAP der jo blæser luft ind gn næsen, sagtens sove m åben mund, desværre.
  Pludselig havde jeg 4 huller i tænder, efter mange år uden. Tandl. kunne ikke forstå det.
  Jeg fik her på siden viden om Sleep tape og har brugt det i nu et par år. Men det er ikke uden probl. Min hud kan ikke lide det. Jeg døjer periodevis meget med sart hud omkr munden, sprukne løber og sår i mundvigene (har probl. m bl.a. kronisk jernmangel og andet)
  Jeg har forsøgt m alle rådene der gives vedr. hudproblemer., har senest klippet hvert plaster over i 2 for at dække mindre hud, men det lykkes mig at trække vejr gennem nok så lille en åbning der kan være v mundvigene, når plaster ikke er så langt.
  Så alt i alt føler jeg det er rigtig svært at gøre noget ved at ændre på min vejrtrækning, desværre. Vil SÅ gerne!
  Mvh

  • Hej Birthe, jeg syntes at du gør det helt rigtige og er super sej! Hud problemerne er noget af den største modstander, når det opstår… Kender du denne creme “Vidundersalve”? Den er helt genial, jeg bruger den selv til min tape. Min tape klisterer oveni købet ovenpå! Og det beskytter huden. Du skal også prøve at tage tapen af ved at gøre den våd med en vaskeklud. Og så må den virkelig kun listes af! Håber at kunne hjælpe dig 🌞❣️

 • Jeg har brugt sleep tape siden februar 23. Det har givet mig en meget bedre søvn, jeg er ikke træt og gaber om dagen. Og kan tydeligt mærke forskel når jeg skal op ad trapper. Jeg lukker også munden meget mere automatisk end tidligere når jeg er vågen.

 • Henriette Kronborg

  Den eneste måde jeg kunne komme i gang var ved at sætte tape på tværs og kort tid ad gangen.
  Jeg har tidligere i livet allergianfald m lungekapacitet på ca. 25% …jeg er ikke i mål med sleep tape nu 6 måneder senere.

 • Jeg har tidligere brugt den brede englehud på tværs af munden. Nu bruger jeg den smalle englehud som jeg placerer lodret – midt på munden. Det virker rigtig godt og har den gode virkning. Er blevet afhængig af den lukkede mund :-)

 • Hej mht at tage mundtape af . Jeg løsner tapen lidt med højre hånds fingre i venstre side af min mund – venstre hånds fingre vandrer nu efter højre hånds fingre samtidig med at jeg trykker lidt ned i huden med venstre hånds fingre, og stille og roligt trækker jeg i tapen med højre hånds fingre og vupti er tapen af, og ingen problemer med huden.

 • Jeg begyndte med mundtape for 4-5 år siden. Havde en pause, men læste ‘Breath’ og begyndte igen. Også det sidste år har jeg været nogenlunde vedholdende, husker det næsten altid. Blandt andet fordi jeg kan mærke at jeg er lidt friskere.

  MEN, jeg har ikke nemt ved at sove, så jeg sover for lidt, vågner stadig om natten, ofte flere gange, skal stadig op at tisse, er tør i munden (men drikker ikke, for så skal tapen jo af), føler, at jeg ikke sover tungt, er oftest overhovedet ikke frisk når jeg vågner, men både træt og tung i hovedet og har ingen ‘power’ i hjernen eller kroppen.

  Snorker i øvrigt ikke, og tror bestemt ikke at jeg har søvnapnø.

  Så, jo, en lille virkning, men ‘koloenorm’ betydning har det på ingen måde.

  Mvh Lotte

  • Kære Lotte, tak for at dele dette! Jeg tænker flere ting… men først og fremmest om tapen sidder som den skal?
   Dernæst tænker jeg, at mange andre faktorer spiller ind på søvnkvalitet… som fx skærm, lys, mad, stress, hvordan du iøvrigt trækker vejret og bruger dit åndedræt dag og nat… Og jam, det ligger nok en del i, at du har svært ved at sove, hvilket du må have set på. Har du mon etur, der kan tracke den søvn du får? det kunne være interessant se lidt på. Og interessant at kortlægge de forskellige faktorer, som jeg nævner. Kærligst Lotte ❣️👃

 • Jeg har en større mængde af den tape på lager, og jeg har forsøgt mig med det flere gange uden at kunne “gennemføre”.
  Jeg har kronisk bihulebetændelse (behandling er forsøgt, og jeg er blevet opereret som forsøg på at komme det til livs, men sansynligvis forsvinder det aldrig helt), så jeg kan ikke undgå at blive stoppet i næsen i løbet af en nat.

  Jeg havde håbet mundtapen måske kunne hjælpe på dette, men i stedet føler jeg bare ikke jeg får nok ilt, når jeg bruger tapen. Jeg er i tvivl om jeg skal fortsætte med at prøve eller acceptere, at det bare ikke er for mig.

  • Kære Louise, det er virkelig en udfordring med kronisk bihulebetændelse, det er jeg klar over! Jeg tænker flere ting… Om du har prøvet næseskyldning? Og om du kender den som hedder “FLO næseskyller”? Den anbefales bl.a. af øre næse hals læger, og den spuler ligesom systemet på anden vis, hvilket er meget gavnligt. Er din operation mon en udvidende operation? Så kunne jeg tænke mig at vide noget om, hvordan du eller bruger dit åndedræt, sådan længere nede i kroppen… hvilket jeg ikke kan få svar på her. Jeg tænker, om dit 3D åndedræt har optimale kår…? Det hele hænger sammen. Og hvordan du ånder om dagen, mind næse?? Jeg hører, at du godt kan starte natten med tape? Som du nok fornemmer, så ville jeg gerne kunne vejlede dig, men det er lidt svært her på skift. Der er mange flere spørgsmål. Jeg har ikke nye klienter ind lige nu, men jeg har en dygtig kollega. Kærligst fra Lotte 💝

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *