Slut med hjertebanken og stress

Læs denne artikel som har været bragt i Hendes Verden.

Hjertebanken og uro gjorde, at Lene Bang-Jensen måtte sygemeldes fra sit job, men med øvelser i korrekt vejrtrækning har hun fundet et perfekt værktøj til at afhjælpe sine stress-symptomer.

Det er godt tre år siden, 54-årige Lene Bang-Jensen var impliceret i et biluheld, der gav hende en piskesmældsskade. Efterfølgende døjede hun med smerter i hoved og nakke, og hun fik  også en stressreaktion.

– Jeg fik en ret heftig hjertebanken, som jeg troede var en bivirkning af den smertestillende medicin, jeg tog, men generne blev ved, selv om jeg stoppede med pillerne. Lægen forklarede, at trafikulykken havde udløst en stressreaktion, og det gav god mening, for jeg fik det faktisk værre og værre i ugerne efter, og til sidst måtte jeg sygemeldes fra mit job.

Udover et generelt ubehag var det mest markante symptom på Lenes stress hjertebanken og stakåndethed.

– Meget af tiden føltes det, som om jeg lige havde taget en hård løbetur, og jeg fik et stærkt fokus på min vejrtrækning, som føltes ”forkert”. Via nettet fandt jeg et sted, hvor der blev udbudt kurser i rigtig vejrtrækning, og det valgte jeg at give en chance. En klog beslutning skulle det vise sig, for i løbet af de næste otte uger fik jeg lært en række øvelser, som blev et virkelig effektivt værktøj mod min hjertebanken og generelle stressfølelse.

Efter fire måneder var jeg tilbage på mit job, og jeg har ikke haft nogen problemer siden. På travle dage tager jeg ofte lige fem minutter med mig selv, hvor jeg koncentrerer mig om min vejrtrækning, og det virker fantastisk i forhold til at dæmpe uro. Og nemt og praktisk er det jo også, for åndedrættet har jeg altid med mig!

Læs hele artiklen fra Hendes Verden her

Kommentarer

  • Susanne Merete JENSEN

    Jeg har uro helt ud i armene stikken og prikken 😘 hvad er det ?

    • Hej Susanne, Det er virkelig svært for mig at sige herfra… Om det har noget med åndedrættet at gøre er en reel mulighed… Men du skal til en god behandler og undersøges!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *